В близкото бъдеще никой не може да бъде сигурен дали, кога и

...
В близкото бъдеще никой не може да бъде сигурен дали, кога и
Коментари Харесай

Шедьоврите в арт галерията на Google нарастнаха рязко

В близкото бъдеще никой не може да бъде сигурен дали, кога и за какъв брой време огромните международни музеи още веднъж ще бъдат затворени за гости, но няколко признака сочат, че поне още един или два сезона ще има несигурност. Известна разтуха в тази обстановка е, че с помощта на културния институт на Google - приложението , изкуството може да дойде при вас в изображения с ултра висока разграничителна дарба, оповестява изданието Open Culture.

Това е опция да се видят изключителни равнища на подробност в известни творби на изкуството като „ Момичето с перлената обица “ на Вермеер и „ Звездна нощ “ на Ван Гог.

„ Голяма част от хубостта и силата на изкуството живее в детайлите — пише представителят на Културния институт на Гугъл Бен Сейнт Джон. — Можете да оцените изцяло гения на художници като Моне или Ван Гог, когато стоите толкоз покрай някои техен шедьовър, че носът ви съвсем го допира. “  Този тип фамилиарност е съвсем невероятно да се реализира в цялостна с хора галерия.

 Огромните  художествени фотографии на Гугъл по някакъв метод превъзхождат наблюдението с око: „ Най-близкото до наблюдаването на тези изображения е да разглеждате оригинала с лупа. “  Дори когато са рисувани върху плоски платна, творби на изкуството съществуват в три измерения и към момента стои и въпросът на възпроизвеждане на цветонете на екрана ви...  И въпреки всичко проблемът остава: няма метод да се доближите до работа на Моне или Ван Гог персонално, в случай че не сте реакционер или може би надзирател на музея.

Създаването на тези изображения до момента беше работа, отнемаща извънредно много време и  експертно ноу-хау на техниците, развой, който възпрепятстваше необятното използване на гигапикселови изображения за проучване на изкуството. „ През първите пет години на Културния институт на Гугъл, “ признават от Гугъл, „ успяхме да споделим единствено към 200 гигапикселови изображения. “  

Процесът обаче към този момент може да бъде автоматизиран, разширявайки галерията до 1800+ изображения и нататък, с изобретяването на комплицирана машина, наречена Art Camera: роботизирана система ръководи камерата автоматизирано от подробност до подробност, като прави стотици фотоси с висока резолюция от близко. За да се уверите, че фокусът е прецизен и улавя всеки ход на четката, той е оборудван с лазер и сонар, който - сходно на прилеп - употребява високочестотен тон за премерване на дистанцията до творбата.  След като всеки подробност бъде уловен, нашият програмен продукт прави хилядите фотоси от близко и сходно на мозайка свързва частите в едно само изображение.

Технологичният пробив безспорно усъвършенства нашите познания за шедьоврите в изкуството, без значение дали в миналото ще забележим тези творби персонално, и съхранява културно завещание за потомството. „ Много от творбите на най -големите ни художници са нежни и чувствителни към светлина и мокрота “, отбелязва Гугъл Arts & Culture.  „ С Art Camera музеите могат да споделят тези скъпи творби с световната общност, като в същото време подсигуряват, че те са непокътнати за бъдещите генерации. “

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР